TIDIGARE PROJEKT

FOOTPRINTS


Vi bjöd med er på en resa till planeten Jorden, som vi kraschlandade på av misstag. I en föreställning om liv och tacksamhet upptäckte vi en helt ny värld. Här uppstod frågor – vad är egentligen viktigt? Vad skapar outplånliga avtryck på oss levande? Kommer vi stolt kunna säga ”Ja, jag var där”?


Vi var där och så även ni.

Det var underbart att få vara där tillsammans med er.

PHASE TO FACE


Waited a hundred years to see your face. And i would wait a hundred more. Isn't that what time is for...?

Hösten 2021 välkomnar vi till en kärlekskonsert på andra sidan restriktionerna. 


Välkommen till den fiktiva adressen Sunnangatan 5. Här vankas bjudning. De boende är svältfödda på gemenskap. Många längtar - har inte träffat varandra på länge. Vi färdas mellan husets våninger, upp på takterassen, ner i tvättstugan och möter kärlekens olika faser i vardag och fest. Är vi fortfarande desamma när munskydden tas av?

FACADE


Alla håller ständigt uppe någon form av fasad.
Ibland är fasaden något vi gömmer oss bakom.
Ibland är den något vi luras av. Ibland rämnar den.
Innanför fasaden kan verkligheten vara en annan...


2016 var det premiär för föreställningen Façade-Visst är du normal som handlade om normer, fasader och vilka sidor av sig själv som man väljer att visa för andra.


STILLA NATT


År 1914, på julafton, uppstår en spontan vapenvila i ingemansland mellan skyttegravarna i Flandern under första världskriget. Hundra år senare gör Delight projektet Stilla Natt - Ett ögonblick av mänsklighet.


Vi gestaltade hur människan även i svåra tider kan se bortom flaggor och uniformer och vara medmänskliga. Något som fortfarande är lika aktuellt. Projektet var ett samarbete med Folke Bernadotte-akademin och Fredsmiljonen, och var del av Frölunda Kulturhus tema Hållbar mänsklighet.

FENIX


2012 genomfördes produktionen Fenixpå Redbergsteatern. Vi rörde oss kring frågor om trygghet, rädsla och individens ansvar för en mänskligare värld. Detta arbete ledde vidare till en mindre konsert om mobbning och utanförskap, som gjordes i samarbete med organisationen Friends våren 2013. Senare samma år hade vi premiär på en omarbetad Fenix, nu på Brewhouse, där människors gemenskap och kompromisser fått en större plats i handlingen.